if(category=="asbe") { // Google Tag Manager (noscript) } else if(category=="asdk") { // Google Tag Manager (noscript) } else if(category=="asit"){ } else if(category=="asnl") { // Google Tag Manager (noscript) } else if(category=="asse"){ // Google Tag Manager } else if(category=="assg"){ } else if(category=="assp"){ } else if(category=="asuk") { // Google Tag Manager (noscript) } else if(category=="asus"){ } else if(category=="global"){ } else if(category=="asde"){ }

De introductiegids voor jouw zakelijke avontuur in Frankrijk

Frankrijk en Nederland zijn buitengewoon goede exportpartners. Dat maakt uitbreiden naar de Franse markt een slimme zet, zeker voor online retailers. Maar om voet aan de grond te krijgen in la douce France, moet je wel op de hoogte zijn van de Franse gebruiken en wetgeving. Daarvoor is er dit ebook.

Download jouw gratis gids over export naar Frankrijk en ontdek:

  • Belangrijke info over de Franse e-commerce markt
  • De basisprincipes van export naar Frankrijk 
  • Regels en wetgeving van de Franse douane
  • Verwachtingen van Franse consumenten
  • Wensen op gebied van bezorging

Nu gratis downloaden

De Franse markt

Frankrijk is de 5e economie van de wereld en staat bekend om zijn geavanceerde, diverse en open markt. De dienstensector domineert de Franse economie, toerisme in het bijzonder. Regelgeving voor consumentenbescherming en belastingen worden overzien door de EU en komen grotendeels overeen met die voor export naar Nederland. Ook de verdeling van de rijkdom is vergelijkbaar. Frankrijk is een van de grootste producenten van luxegoederen ter wereld, een interessante feature voor Nederlandse exporteurs in die sector.  

Export regelgeving

Nederland en Frankrijk zijn allebei EU-lidstaten, waardoor handel belastingvrij is en de bureaucratie tot een minimum kan worden beperkt. Nederlandse bedrijven die rechtstreeks aan Franse consumenten verkopen, hebben een BTW-registratie bij de Franse belastingdienst nodig vanaf een jaaromzet van €35,000. Wel kunnen goederen belastingvrij naar Frankrijk worden verzonden. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, heb je voor ieder item dat je verstuurt een verzendbewijs nodig.

La Poste 

La Poste is het nationale postbedrijf van Frankrijk en eigenaar van pakketdienst Colissimo en koeriersdienst Chronopost. Je pakketten aanbieden via deze bedrijven is aan te raden, omdat Franse klanten hun diensten herkennen en waarderen. Het efficiënte bezorgnetwerk van La Poste beslaat heel Frankrijk, en als online retainer profiteer je van een totaaloplossing van post, getraceerde pakketbezorging en koerierdiensten. Handig: voor alle vormen van post- en pakketbezorging van La Poste kun je bij Asendia terecht.

Met La Poste als moederbedrijf heb je aan ons een goede partner

Asendia’s moederbedrijf is La Poste: het nationale post- en pakketbedrijf van Frankrijk. Dankzij deze banden hebben we een betrouwbaar e-commerce bezorgnetwerk door het hele land. Van postbezorging tot pakket- en koeriersdiensten.